Składniki:
SUCHE:
- 2 szklanki mąki
- skórka starta z jednej pomarańczy
- 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1/2 szklanki cukru
MOKRE:
- jajko
- 1/3 szklanki oleju
- około pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy (ja dałam mniej, wycisnęłam po prostu sok z jednej pomarańczy)
- około 2/3 szklanki śmietany/jogurtu naturalnego
+ tabliczka (100g) gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kosteczkę
Wykonanie standardowe:
Mieszamy razem składniki suche, potem mieszamy razem składniki mokre. Łyżką! Wrzucamy suche do mokrych, albo mokre do suchych, whatever, dorzucamy czekoladę i mieszamy!
Nakładamy do papilotek i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Pyszne, aromatyczne, wspaniałe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz