Składniki:
SUCHE:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
MOKRE:
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
+ 1 - 1,5 szklanki startej dyni lub dyniowego dżemu
Lukier:
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- duuuużo cukru pudru (coś koło szklanki)
Przygotowanie:
Standardowe. Mieszamy suche, mieszamy mokre, potem wszystko razem. Na końcu dodajemy dynię i tez mieszamy. Nakładamy do papilotek i pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Lukier: Do miseczki wrzucamy łyżeczkę jogurtu naturalnego. Potem sypiemy tam tyle cukru pudru, ile jogurt jest w stanie przyjąć. Mieszamy. Lukier powinien być gęsty - żeby szybko zastygł ;)
Lukrujemy ostudzone muffinki. Voila!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz